Bak op Norge-manifestation 23.7.11

Bak op om manifestation i aften kl. 18 ved den norske ambassade i København, siger formand for Byggefagenes Samvirke, Anders Olesen.

– De tilsyneladende politisk motiverede begivenheder i Oslo og på Arbeiderpartiets ungdomslejr er forfærdende, og alle må naturligvis tage afstand, siger Anders Olesen, som også udtrykker sin sympati med ofrene og deres efterladte.

– Som sagen er oplyst til nu, er der tale om en politisk motiveret terrorhandling fra en højreekstremist eller flere. Sådanne metoder er naturligvis menneskeligt og politisk uacceptable.

– Når disse metoder imidlertid kan forekomme, er det ikke uden betydning, at de finder sted i en politisk situation, hvor fremmedfrygt, had og ekstremisme indgår i den politiske debat og kultur på en måde, som kan tilskynde til voldelige handlinger.

– Det har vi set før – i politiske og religiøse sammenhænge. Det tyder de grufulde, aktuelle begivenheder i Norge også på kan være baggrunden denne gang.

– Det bør stå som en stærk påmindelse til alle om, at ord har konsekvenser, at synspunkter præger, at meninger kan føre til ekstreme handlinger med dødelig udgang, siger Anders Olesen.

Yderligere kommentarer fra Anders Olesen på 23 24 32 54.

Manifestationen finder sted foran Den norske Ambassade, Amaliegade 39, København K.

Byggefagenes Samvirke København | Lygten 10 | København N 2200 | 35 83 24 22 | post@bygsam.dk