Mistanker om kommunal byggekorruption

1. nov 2009 | Nyheder
Mulige vennetjenester og korruption i Københavns kommunale ejendomme får Bygge­fagenes Sam­virke til at kræve genoprettelsen af en kommunal håndværksafdeling.

De forhold omkring en række byggesager på københavnske skoler, som blev fremdraget i tv-programmet ‘Operation X’, vist på TV2 tirsdag den 24. november, følges op af Byggefagenes Samvirke. I en pressemeddelelse siger formand Anders Olesen:

– Grundene til, at de forhold, som blev afdækket, kan forekomme, er ikke så vanskelige at forstå. Med nedlæggelsen af kommunens håndværksafdeling for fire år siden gav kommunen slip på kontrollen af de private firmaers tilbudsgivning.

Han henviser til, at det under forrige kommunalvalgkamp indgik i valgkampen, at daværende bygge- og teknikborgmester, Søren Pind, som dengang var Venstres overborgmesterkandidat, ønskede lukningen af håndværksafdelingen. En beslutning, som Anders Olesen kalder både kortsigtet og hovedløs og baseret på ideologi.

Han medgiver dog, at byggefagenes protester mod lukningen af afdelingen dengang blev overhørt af et flertal i Borgerrepræsentationen. Men i lyset af det netop overstående kommunalvalg ser han mulighed for, at der kan ske ændringer.

– Vi har tillid til, at der i den nye Borgerrepræsentation er vilje til at se på sagen igen.

Ifølge Anders Olesen skal genoprettelsen af en håndværksafdeling i kommunalt regi fungere på den måde, at afdelingen på lige vilkår med private firmaer kan byde ind på de opgaver, som kommunen skal have udført.

– Det vil give kommunen sikkerhed for, at man betaler den rigtige pris for det arbejde, som kommunen får udført, siger han. (mbp)

Byggefagenes Samvirke København | Lygten 10 | København N 2200 | 35 83 24 22 | post@bygsam.dk