Byggefag indkaldt til ekstra-ordinært dagpengemøde

20. okt 2015 | Nyheder | Arbejds­mar­ked | Politik og samfund
I kølvandet på det fremlagt udspil til dagpengemodel fra Dagpengekommission indkaldes byggefagene til ekstraordinært ledelsesmøde torsdag morgen.

Efter tirsdagens faglige møde, som her diskuterer, hvordan man skal reagere på det udspil, som Dagpengekommissionen er kommet med, indkalder byggefagenes ledelse alle fagforeningerne under samvirket til ekstraordinært møde på torsdag morgen den 22. oktober kl. 07 for at tage stilling til, hvad der skal gøres for at sikre en værdig dagpengeløsning.

Efter det faglige topmøde indkaldt af initiativet dagpengeforalle.dk, som tirsdag havde samlet omkring 230 tillidsfolk fra hele landet til en debat om dagpengekommissionens udspil, indkaldes alle fagforeningerne under Byggefagenes Samvirke til ekstraordinært møde torsdag morgen kl. 07.

Formand Per Olsen, siger om baggrunden for dette skridt:

- De arbejdsløse skal ikke betale for en fejlslagen dagpengereform. 60.000 personer er allerede faldet ud af dagpengesystemet, og flere vil komme til, primært på grund af en ureguleret finanssektor, som skabte en gigantisk finanskrise tilbage i 2008.

- Dagpengekommissionens forslag til en ny reform er som at fodre hunden med sin egen hale. Igennem forslag, som skal finansieres af de selv samme arbejdsløse, der allerede er blevet straffet og frataget rettigheder af flere omgange.

- Forslagene fra dagpengekommissionen er et politisk skabt H.C. Andersen-eventyr. Men desværre bliver den grimme ælling ikke til en smuk svane, den forbliver grim. Og lige meget hvor rosende og venligt man taler om en lort, så lugter en lort stadig af lort.

- At de arbejdsløse nok skal komme i arbejde, bare vi straffer dem tilstrækkeligt hårdt, er en gang udokumenteret sludder, uanset hvor mange gange det bliver gentaget.

- Hvis politikerne vil skabe et dagpengesystemet, der er robust og attraktivt, så skal der investeres mange flere penge. Til gengæld får samfundet så lønmodtagere, som tør investere og bruge penge, hvilket igen skaber flere job.

- Hvis politikernes ambition er at skabe utryghed, lønpres og et ustabilt arbejdsmarked, så skal de såmænd bare vedtage dagpengekommissionens forslag. Men så meld for pokker ærligt ud om, at det er det, der er formålet.

Byggefagenes Samvirke København | Tikøbgade 9 | København N 2200 | 41 67 70 49 | post@bygsam.dk