Byggeformand: Støt LO-klage over Ryanair

25. feb 2015 | Nyheder | Arbejds­mar­ked | Faglig konflikt
Demonstration ved Arbejdsretten torsdag den 26. februar kl. 14 sætter fokus på flyselskabet Ryanair, som vil åbne ruter fra Kastrup.

LO får støtte fra brede faglige kredse i København i den sag, de på vegne af Flybranchens Personaleunion/Serviceforbundet har anlagt ved Arbejdsretten mod det irske løndumingflyselskab Ryanair.

Firmaet har annonceret, at de vil åbne flyruter fra Københavns Lufthavn i Kastrup den 26. marts. Det har fået LO-fagbevægelsen til at indklage Ryanair for Arbejdsretten med det formål at få slået fast, at fagforeningerne har grundlag for at stille krav om overenskomst. Og at det vil være i overensstemmelse med reglerne at tage faglige kampskridt for at opnå det.

Det har Ryanair afvist, seneste i sidste uge, hvor en faglig delegation var til møde med firmaet om en overenskomst. Den blev afvist, helt i overenstemmelse med de meldinger, der tidligere er kommet fra Ryanair-toppen.

For at vise faglig støtte til, at der skabes ordnede forhold i lufthavnen for de ansatte i Ryanair er der annonceret en demonstration foran Arbejdsretten på Skt. Annæ Plads i København torsdag den 26. februar kl. 14.

Formand for Byggefagenes Samvirke Per Olsen bakker fuldt ud op om manifestationen. Han - som også er formand for elektrikene i København - siger:

- Vi vil med vores deltagelse, på fredelig vis, manifestere, at i Danmark har vi ordnede ansættelsesforhold med løn- og ansættelsesvilkår efter overenskomst.

- Vi siger enstemmigt 'nej' til de slavelignende arbejdsvilkår, som Ryanair tilbyder sine ansatte med bl. a. løn på under 10.000 kr., ingen løn under sygdom og ingen opsigelsesvarsler.

Demonstrationen er organiseret af faglige tillidsfolk, og det understreges, at den ikke må medføre arbejdsnedlæggelser. (mbp)

Byggefagenes Samvirke København | Tikøbgade 9 | København N 2200 | 41 67 70 49 | post@bygsam.dk