Dansk Folkeparti stemmer for regeringens blodbad i Arbejdstilsynet

25. nov 2015 | Nyheder | Sikker­hed og miljø
Regeringen gennemfører sine millionbesparelser på tilsynet med støtte fra Dansk Folkeparti, konservative og Liberal Alliance. Byggekartel frygter flere useriøse firmaer i byggeriet.

Den omfattende fyringsrunde, som i dag onsdag gennemføres i Arbejdstilsynet er en følge af de besparelser på knap 100 millioner kroner, som regeringen med støtte fra Dansk Folkeparti, konservative og Liberal Alliance har vedtaget i finansloven.

3F Fagbladet har talt med flere ansatte i Arbejdstilsynet, som alle forventer, at det går ud over kontrol. Tillidsmand Fl. Overby siger om perspektiverne for sikkerhedsarbejdet:

- Nu har man skåret os ind til vores grundbevilling, og så får vi en mindre bevilling ved siden af til social dumping. Det betyder, at vi langt fra kan levere den indsats, som vi har lavet indtil nu.

Der bliver ifølge Fl. Overby især kontrolbesøg på byggepladserne, det kommer til at kunne mærkes, at nedskæringerne er gået igennem.

- Risikoen for, at der kommer flere arbejdsulykker, er meget stor, siger han.

Dansk Folkeparti forklarede op til finanslovaftalens indgåelse i sidste uge, at det lå højt på listen over, hvad man ville have ændret i regeringens udspil.

- Aktiviteterne i byggebranchen er stigende, samtidig med, at man vil have mindre kontrol. Den timing synes vi er forkert, forklarede finansordfører for partiet, René Christensen.

Men det lykkedes ikke at få sat en stopper for hele besparelsen. Ordføreren siger nu til fagbladet, at man fik fjernet otte millioner kroner af besparelsen.

- Men en mere risikobetonet indsats kan tilsynsbesøgene sættes ind, hvor der er noget at komme efter, mens virksomheder med orden i tingene vil få færre besøg, forklarer René Christensen til bladet. (mbp)

Byggefagenes Samvirke København | Tikøbgade 9 | København N 2200 | 41 67 70 49 | post@bygsam.dk