Esbjerg byggefolk siger nej til OK2017-forlig

13. mar 2017 | Nyheder | Arbejds­mar­ked
Enstemmigt årsmøde for byggefolk i 3F Esbjerg anbefaler, at der stemmes nej til det ok-forlig, som er indgået med Dansk Byggeri i sidste uge.

Det blev et enstemmigt nej, da deltagerne i årsmødet i byggebranchen i 3F Esbjerg skulle tage stilling til overenskomst resultatet, fortæller formand Jacob Meier til bygsam.dk.

Overarbejde

- Medlemmerne havde svært ved at se, hvordan et af hovedkravene til overenskomstforhandlingerne, nemlig at få nedsat arbejdstid, skal kunne forenes med protokollatet om systematisk overarbejde, siger Jacob Meier.

Han henviser til, at et af Dansk Byggeris ønsker til forhandlingerne var at få øget fleksibilitet, som direktør Lars Storr-Hansen siger det. Det er i forliget blevet til en aftale om regler for op til fem timers pålagt overarbejde om ugen i perioder, hvor arbejdsgiverne ønsker det.

Det pålagte overarbejde skal afspadseres i afspadseres inden for 12 måneder og på tidspunkter, som arbejdsgiveren anviser (med mindre andet er forhandlet med tillidsfolkene).

Intet kædeansvar

Et andet af hovedkravene har været at få indført redskaber til bekæmpelse af social dumping. For eksempel i form af et kædeansvar, hvor hovedentreprenøren er ansvar for at sikre overenskomstforhold hele vejen ned gennem byggekæden.

- Årsmødet mener på ingen måde, at vi er blevet dækket ind med de nye tiltag, der ligger i overenskomstforliget, siger Jacob Meier. (mbp)

Byggefagenes Samvirke København | Tikøbgade 9 | København N 2200 | 41 67 70 49 | post@bygsam.dk