Fagbevægelsen aflyser 1. maj-optog

9. apr 2015 | Nyheder | Diverse
Udsigten til ballade mellem politi og unge socialister har fået den faglige fællesorganisation i København til at aflyse årets traditionsrige optog på arbejdernes internationale kampdag.

Efter at der nu i flere år har udspillet sig kaotiske tilstande i de københavnske gader, når unge demonstranter er på deres vej gennem byen mod det historiske samlingspunkt i Fælledparken, lægger de faglige ledere nu en ny linje.

Indsatsstyrker fra Kjøbenhavns Politietat har med en voldsom indsats grebet ind over for de unge socialister, som har råbt slagord mod krisen, militæret og kongehuset.

For at dette ikke skal gentage sig, har de faglige ledere fra hovedstadens fagbevægelse set sig nødsaget til at aflyse årets 1. maj-optog, hedder det i en pressemeddelelse efter et hastemøde i fællesorganisationen.

Siden den økonomiske krise slog igennem i 07/08 har unge oplevet udbredt arbejdsløshed, mangel på lærepladser og økonomisk nød. Det har skabt grobund for en voldsom frustration og vrede blandt de unge, som gennem deres socialistiske organisationer har protesteret under slagord som: Ned med Overklassens organiserede morderbander, Militæret.

[Ovenstående er oplæg til et af de mange foredrag, som man kan høre på Arbejderhistoriefestivalen lørdag den 25. april i Arbejdermuseet i Rømersgade 22 – se hele programmet her. Se hele festivalavisen - klik her

Byggefagforeninger i samvirket har igen i år støttet arrangementet økonomisk, så det den dag bliver gratis at deltage].

Arrangør: Selskabet til Forskning i Arbejderbevægelsens Historie (SFAH)

Pressekontakt: Mads Bruun Pedersen (41 67 70 49)

Byggefagenes Samvirke København | Tikøbgade 9 | København N 2200 | 41 67 70 49 | post@bygsam.dk