Flygtningene og Sydeuropa behøver hjælp

31. aug 2015 | Nyheder | Politik og samfund | Inter­na­tionalt
Integrationsminister Inger Støjbergs annoncer om stramme asylregler og Dansk Folkepartis ønske om, at isolere Danmark bag grænsebomme og lade de sydeuropæiske lande om flygtningeproblemet, er et bedrag næsten som hentet fra HC Andersen-eventyret ’kejserens nye klæder’.

Vesten stak hoved i en hvepserede, da man involverede sig i magtkampen i Mellemøsten sammen med præsident Bush. Man bildte os ind, at vi kunne skabe demokrati og ordnede forhold, siger formand for Byggefagenes Samvirke, Per Olsen.

- Men faktum er, at ingen vestlige politikere med fornuftens brug i dag tør påstå, at vi har skabt demokrati og ordnede forhold i Mellemøsten med vores bomber og militære operationer. Tværtimod er forholdene helt ude af kontrol, og demokrati, stabilitet og menneskerettigheder er længere væk end nogensinde.

Ingen gratis omgang

- Danskere har minimum ni års skolegang, og er på nettet næsten 24-7. Derfor kunne man godt tænke sig, at flere seriøst ville søge oplysninger om den verden, vi bor i.

- Kom nu! Vi må da for pokker som et frit og oplyst folk tage stilling til et massivt og prekært flygtningeproblem i Europa. Det nytter ikke at stikke hoved i busken som en struds. For der er ingen gratis omgange i en globaliseret verden.

Kun løsning i fællesskab

- Flygtningene kommer, fordi de ikke har andre valg, og der vil komme mange flere i de kommende år.

- Hverken partier som franske Front National, græske Gyldent Daggry, hollandske Gert Wilders, Dansk Folkeparti eller Venstre har løsningen på verdens flygtningeproblem. For det løses ikke ved at skælde ud på de mennesker, som flygter.

- Solidaritet og medmenneskelighed er ikke kun noget, vi synger om ved festlige lejligheder. Solidaritet er det, vi gør. Udfordringen med et større og større flygtningepres kan kun løses i fællesskab i Europa.

Byggefagenes Samvirke København | Tikøbgade 9 | København N 2200 | 41 67 70 49 | post@bygsam.dk