IF Group anmeldt for injurier efter anonym video

12. jan 2017 | Arbejds­mar­ked | Øst­mi­granter
Konflikten mellem 3F Aalborg og nedriverfirmaet IF Group fører til politianmeldelse.

Næstformand i 3F Aalborg: Der er ingen af mine medarbejdere, der har truet nogen.

På baggrund af en video, som nedriverfirmaet IF Group i Nordjylland i dag har lagt op på deres hjemmeside har 3F Aalborg indgivet politianmeldelse mod firmaet for injurier. I videoen fremsætter en anonym engelsktalende person (med ryggen mod kameraet og hætte på) en række anklager for dels fagforeningen og del en konkret medarbejder, der nævnes ved navn.

Den anonyme person fortæller, at han er blevet truet med, at han ville blive sendt i fængsel, at han ikke ville få sin søn at se igen, hvis han ikke underskrev nogle papirer og talte. I videoen oplyses det, at han har været ansat i IF Group igennem fire år og ønsker at være anonym af frygt for repressalier.

Det skal ifølge firmaets kommunikationschef Line Adelborg angiveligt være sket både privat og på jobbet, fortæller hun i videoen. Det skal være sket både i Danmark og i Rumænien, ”hvor de truer dem med fængselsstraf og løfter om penge, hvis de går imod os som virksomhed”, siger hun. Hun fortæller også, at firmaet har modtaget en støtteerklæring fra de rumænske ansatte, som med hjælp fra en advokat har oplyst, at de bakker firmaet op og har fået den løn, de er berettiget til.

Den anonyme mand fortæller videre, at de er meget tilfredse med at være i firmaet, som han formulerer det. Han fortæller ligeledes, at faglige 3F-medarbejdere har opsøgt ham på hans arbejdsplads, at han er blevet skubbet, at han er blevet presset til at skulle melde sig ind i 3F.

Videoen, som ud over andre opslag fra medarbejdere, også ligger på firmaets Facebook, har nu fået næstformand i 3F Aalborg, Allan Busk, til at rykke ud med en skarp afstandtagen over for anklagerne i videoen mod en konkret faglig medarbejder i fagforeningen.

- Der er ingen af mine medarbejdere, der har truet nogen. Og jeg kan ikke acceptere, at nogen af vores ansatte skal udsættes for at blive hængt ud. Det her er en ganske almindelig faglig sag, som vi udfører hver eneste dag, det er fagforeningens levebrød, siger han til bygsam.dk. (mbp)

Byggefagenes Samvirke København | Tikøbgade 9 | København N 2200 | 41 67 70 49 | post@bygsam.dk