Direktøren i Danske Malermestre beklager sin udtalelser om malersvende, som hellere vil lave sort arbejde end taget et regulært job.
Bølgerne er gået højt i malerbranchen de seneste dage. Det skyldes udtalelser, som direktør Ole Draborg fra arbejdsgiverorganisationen Danske Malermestre kom med i sidste uge. Han sagde i et interview med radiostationen Radio Update. Her svarede han på et spørgsmål om arbejdssituationen i branchen:
“Faktisk er situationen den, at kan en maler ikke tjene mindst 150 kroner i timen, vil de hellere gå på dagpenge og arbejde sort.”
Denne udtalelse fik dernæst sit eget liv i medierne. Byggeriets Dagblad bragte den, Ritzau ligeså og politikeren Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance mente, at dagpengestørrelsen “gør det uattraktivt for mange at tage et job”.
Også Venstremanden Hans Andersen fik sig en bid af kagen og bidrog med kommentaren: “det handler åbenlyst om manglende motivation hos både medlemmer og Malerforbundet”.
Bevis det!
Så blev formanden for Malernes Fagforening i Storkøbenhavn, Bo Rosschou, sur, og han krævede en berigtigelse.
– Denne udtalelse er groft injurierende, ærekrænkede og udokumenteret, sagde han i en pressemeddelelse og krævede, at direktøren trak sin udtalelse tilbage.
Dermed var fronterne trukket op. Direktøren ville ikke bakke ud, fagforeningsformanden krævede dokumentation for påstanden fra direktøren, for som Bo Rosschou sagde:
– Der er ingen ledige malere i København, som uberettiget modtager dagpenge fra vores A-kasse.
Til korset
Men efter nogle dages mediekrig mellem direktøren og malerformanden, er Ole Draborg nu komme med en beklagelse:
“Jeg skal beklage, at mine udtalelser nok har været for generelle. Vores medlemmer har naturligvis masser af pligtopfyldende og gode malersvende, og det er naturligvis ikke det normale billede, at malersvende opfører sig som skitseret.
Men mit ærinde var at pege på et problem i den måde, vi har indrettet os på i Danmark og på, at det efter min opfattelse er forkert at tro, at vi er på vej tilbage til de tider, vi oplevede før finanskrisen.
Vi kommer ikke uden om, at vi lever i en globaliseret verden, hvor konkurrencen afgør, om det er de danske eller de udenlandske virksomheder, der overlever på længere sigt. Det gælder også for malerfaget, og det budskab er ligeså meget rettet til vores egne medlemmer som til vores malersvende.” (mbp)