Blokadevarsel mod byggeplads

23. jan 2018 | Nyheder | Faglig konflikt
Byggefagforeninger tager lovlige kampskridt torsdag den 25. januar mod ok-løst litauiske firma.

Det der på Jagtvej 111 på Nørrebro i København, hvor der renoveres ungdomsboliger, at blokaden er varslet.

Vi har fået nok. Derfor stopper vi arbejdet. Sådan lyder det fra bygningshåndværkernes fagforeninger i en faglig sag på en plads på Jagtvej 111 i Købehavn. I et opslag på Facebook skriver den arrangerende fagforening bag blokaden, 3F Bygge, Jord og Miljø, at man opfordrer til møde op på adressen på torsdag den 25. januar kl. 07 på Nørrebro.

”Det er kun 14 dage siden fagforeningen sidst var på pladsen, hvor et andet firma underbetalte de ansatte. Det lykkedes Byggefagene at få firmaet til at skrive under på en overenskomst,” hedder det i opslaget.

Firmaet på pladsen er det litauiske UAB Garantera, som er i gang med at renovere ungdomsboliger. Der er ikke overenskomst med firmaet, og derfor har byggefagforeningerne besluttet at trække de organiserede kolleger ud fra plads. Dette faglige skridt er helt i overensstemmelse med de faglige regler, da der er etableret en LO-sympatikonflikt helt efter bogen.

Det er meget vigtigt for arrangørerne af blokaden at aktionen foregår ordentlig. Derfor er der opstillet regler for alles optræden: ingen alkohol, ingen vold, alle går når blokaden afsluttes og man respekterer, at det kun er talsmænd fra de aktionerende, der udtaler sig til pressen. Og endelig understreges det i aktionsvarslet, at der ikke må forekomme arbejdsnedlæggelser sted i forbindelse med blokadeaktionen.

Da andre fagforeninger fra Byggefagenes Samvirke for to uger siden besøgte pladsen, var der også dengang et firma på pladsen uden overenskomst. Det førte til intense forhandlinger på pladsen, mens byggefagenes pladspatrulje var tilstede, og så blev der indgået en overenskomst.

Nu er der så igen et firma på pladsen uden overenskomst, og det er over for denne aktør, at der nu tages faglige kampskridt. (mbp)

Byggefagenes Samvirke København | Tikøbgade 9 | København N 2200 | 41 67 70 49 | post@bygsam.dk