Gå efter EU-søgsmål og ikke selvmål!

6. dec 2022 | Nyheder | Arbejds­mar­ked | Politik og samfund
Åbent brev til Folketingets partier om EU-mindstelønsdirektivet

Byggefagenes Samvirke opfordrer partierne til at holde fast i sagen om en EU-mindsteløn og indlede et annullationssøgsmål.

Den politiske enighed mellem både fagbevægelse og arbejdsgivere og bredt imellem folketingets partier i sagen om en EU-mindsteløn fik et skud for boven med vedtagelsen af direktivet. Det har efterladt Danmark – og Sverige – i den situation, at skulle tage stilling til, om den vedtagelse skal sendes for EU-domstolen som værende i strid med EU-retten.

Fra start til slut har de faglige organisationer været fremme i skoene imod mindstelønsforslaget. Det har været centralt at holde fast i ’den danske model’, hvor parterne på arbejdsmarkedet dyster om løn- og arbejdsvilkår. Det skal politiske kræfter ikke blande sig i.

Derfor skal der også lyde en kraftig opfordring til de politiske partier om at ’gå hele vejen’ og tage de nødvendige juridiske skridt, så sagen kan blive forelagt EU-domstolen. Fungerende beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har inden valgt givet klart udtryk for, at S-regeringen ikke ville stå på mål for direktivet.

Vi forventer derfor også, at han sikrer, at et annullationssøgsmål sendes afsted rettidigt. Der intet i den nuværende sammensætning af Folketinget, der har flyttet ved den politiske flertals opbakning til at gå imod et mindstelønsdirektiv.

Vedtaget af forretningsudvalget mandag den 5. december 2022

Byggefagenes Samvirke: Dansk El- Forbund Kbh.  3F Bygge- Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening.  Malernes Fagforening Storkøbenhavn  Rør- og Blikkenslagernes Fagforening af 1873  3F Storkøbenhavn  3F Vestegnen  3F Mølleåen  3F Kastrup og Omegn  3F Høje Taastrup  Stilladsarbejdernes Brancheklub af 1920  HK IT Medie og Industri Hovedstaden  Metal Hovedstaden  Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Landssammenslutning  Teknisk Landsforbund Hovedstaden

Byggefagenes Samvirke København | Lygten 10 | København N 2200 | 35 83 24 22 | post@bygsam.dk