Ingen job til arbejdsløse i 2900 Hellerup

1. maj 2011 | Arbejds­løs­hed
Byggefolk fra fagforeningerne i Bygge­fagenes Sam­virke gennemgik villaveje i velhaverkvarteret nord for København for ledige job. Ingen fik dog arbejde.

I patruljer på 2-3 personer begav knap 20 arbejdsløse håndværkere sig ud for at søge arbejde på byggepladser i postnummer 2900 Hellerup onsdag morgen.
Baggrunden er, siger Claus Westergreen, faglig sekretær i Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening, til www.bygsam.dk: – Vi har konstateret flere gange at især i Hellerup og Gentofte bliver der benyttet udenlandske firmaer. Og så syntes vi, at det kunne være interessant, at de ledige søgte arbejder, så firmaerne der kunne få dansk arbejdeskraft.

Så det var en jobansøgning, der foregik?

– Ja faktisk. At de samtidig fik tjek på, hvad der foregik og hvilke firmaer, der er igang i området, det er til stor gavn for os i fagforeningen, siger Claus Westergreen.

Ingen job

Rigtig mange steder mødte de arbejdsløse da også byggeaktivitet på kvarterets imponerende villaer. Nye tage, ombygninger, totalrenoveringer – opgaverne var store.

Ingen af de ledige fik imidlertid arbejde. Til gengæld fik de kontakt til en række firmaer og byggefolk, som gik på stilladserne og i husene. Og mange steder var det udenlandske kolleger, der var i sving – polakker, tyskere og litauere.

Hvert sted blev de arbejdende orienteret om byggefagsbesøget mundtligt og gennem en løbeseddel, ligesom der blev indsamlet oplysninger om firmaerne med henblik på at få afdækket organisering og overenskomstdækning.

På den efterfølgende opsamling, som fandt sted i elektrikernes fagforening, blev indtrykkene opregnet. Næstformand i Byggefagenes Samvirke, Per Olsen, sagde sammenfattende, at hvert skema nu bliver analyseret med henblik på, hvilken fagforening, der skal gå nærmere ind den enkelte sag og afklare registrerings- og overenskomstforhold.

www.bygsam.dk følger op, når de bearbejdede informationer er klar.

Byggefagenes Samvirke København | Lygten 10 | København N 2200 | 35 83 24 22 | post@bygsam.dk