Ingen lærepladser på arbejderbank-renovering

6. aug 2015 | Nyheder | Ungdom og lær­linge
Når hovedsædet for Arbejdernes Landsbank skal gennem en omfattende renovering, bliver det ikke med oprettelse af lærepladser.

Renoveringen af den kendte Panoptikonbygning i centrum af København står lige for at gå i gang. Det er Arbejdernes Landsbank, der har hovedsæde der, og der skal gang i en omfattende udskiftning af blandt andet vinduer, solafskærmning, oppudsning, maling og isolering samt indretning af et nyt penthouse på toppen af den 12 etager høje bygning.

Der skal gå cirka 40 håndværkere på projektet. Men det bliver uden brug af lærlinge. Det oplyser Henrik Schneller, der er chef for Facility Management i Arbejdernes Landsbank, til bygsam.dk

- Det har vi ikke sådan tænkt over, siger han og tilføjer, at man i entreprisekontrakten med hovedentreprenøren Adserballe og Knudsen har sikret sig, at arbejdet udføres efter overenskomstmæssige danske vilkår. Det er vigtigt, at der ikke er uorganiserede.

- Vi har lagt meget vægt på, at det bliver sådan. Som den bank vi er, har vi ikke råd til fejltrin på det her område. Men vi har ikke tænkt over det med lærepladser.

Kunne du forestille dig, at I vil tage det op med entreprenøren?

- Nu er der skrevet under, men jo, det kunne jeg godt forestille mig, siger Henrik Schneller.

Projektet, som allerede er i gang med opbygning af stilladser, koster 25 mio. kroner og skal være færdig til marts næste år.

Bygsam.dk har forsøgt at få en udtalelse fra Adserballe og Knudsen, men på grund af ferie har det ikke været muligt. (mbp)

Byggefagenes Samvirke København | Lygten 10 | København N 2200 | 35 83 24 22 | post@bygsam.dk