Redaktør: Send flere polakker, de brokker sig ikke!

26. apr 2016 | Nyheder | Debat og kom­men­tar
I en leder i byggeriets dagblad, Licitationen, efterlyste redaktøren flere polakker, for de brokker sig ikke som danske håndværkere gør. Byggeformand går i rette med ham og efterlyser samarbejde på byggpladserne.

Danske håndværker brokker sig for meget. Derfor er der brug for flere polakker på byggepladserne, for de gør ikke vrøvl - og kan iøvrigt løse næste alle opgaver med et bøjet søm og en klat fugemasse.

Det var hovedbudskabet i en leder, som redaktøren af byggeriets dagblad, Licitationen, Klaus Tøttrup, sendte på gaden i avisen tirsdag den 19. april. Han kunne berette om, at han havde talt med 'en betonmand', som var grundigt træt af danske håndværkere, som er besværlige at samarbejde med og bare vil skyde ansvaret fra sig.

Det har fået formanden for Byggefagenes Samvirke, John Ekebjærg-Jakobsen, til tasterne. I dagens udgave af dagbladet går han i rette med lederartiklens synspunkter. Han skriver:

"For det første er det en grov beskyldning mod mange dygtige polske håndværkere, som i disse år arbejder i branchen, at det skulle være deres bedste kvalitet. (...) For det andet kan det ikke være avisen ubekendt, at der spildes umanerligt store summer på at rette op på dårligt udført arbejde, som kunne være undgået, hvis man blot havde samarbejet mere om kvaliteten i byggeriet."

John E.-Jakobsen skriver videre, at hvis man skal komme spildet i byggeprocessen til livs, "går vejen ikke over flere 'bøjede søm' og færre kvalitetsbevidste håndværkere. Vi kender givetvis alle eksempler på besværlige samarbejder i byggeprocessen, men veje ud af den klemme er bedre planlægning, mere samarbejde og mindre 'javel chef'. Ikke det modsatte."

Byggefagenes Samvirke har henvendt sig til avisens redaktør, Klaus Tøttrup, og foreslået, at samvirket og avisen i fællesskab tog en debat på et offentligt læsermøde. Det har redaktøren imidlertid ikke i denne omgang haft tid til at afholde, men ideen er ikke skrinlagt, blot stillet på 'hold'. (mbp)

Læs John Ekebjærg-Jakobsens kommentar den 26. april - klik her">www.licitationen.dk/article/view/249655/debat_redaktorens_byggebovs#.Vx87-0fCdrY">her og Licitationens leder den 19. april - klik her">www.licitationen.dk/article/view/248844/dagens_leder_vil_have_polakkerne_tilbage_i_byggeriet#.Vx9VJEfCdrY">her

Byggefagenes Samvirke København | Tikøbgade 9 | København N 2200 | 41 67 70 49 | post@bygsam.dk