Samvirkeformand stopper

29. aug 2013 | Nyheder
For­mand for Bygge­fagenes Sam­virke fra­træ­der sin post for at over­tage stilling som faglig koor­di­na­tor i Enheds­listen.

Den 1. december tiltræder den nuværende formand for byggefagene i København, Anders Olesen, som faglig koordinator i Enhedslisten. Anders har været formand for samvirket siden 1995, hvor han overtog pladsen efter murernes legendariske formand, Harry Osborn.

Anders var på det tidspunkt formand for Snedker- og Tømrernes Fagforening (ST), afd. 43 i København, en post han blev valgt ind på i 1994, og også havde efter at ST blev til Træ-Industri-Byg afd. 27 København.

Ved årsskiftet 2010-11 blev TIB og 3F fusioneret, og den københavnske del af TIB slået sammen med 3F Bygge, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening. Her blev Anders næstformand, indtil han blev konstitueret formand. Det skete, efter at BJMFs første formand, Henrik Lippert, trådte tilbage i juni i år.

Anders’ afgang som samvirkeformand betyder, at der skal vælges en ny formand, og det sker på et ekstraordinært årsmøde i samvirket den 6. november.
Anders fortsætter som konstitueret formand for BJMF frem til den næste ordinære generalforsamling den 30. oktober.

Byggefagenes Samvirke København | Lygten 10 | København N 2200 | 35 83 24 22 | post@bygsam.dk