Uden sammenhold, ingen resultater

22. okt 2018 | Nyheder | Migranter
Det siger den professionelle polske fodboldspiller Kamil Wilczek fra Brøndby FC til polske landsmænd, som har slået sig ned i Danmark.

Kamil Wilzcek (tv.) og Robert Olejnik.

Jeg er fuld af beundring for jer over at I klarer jer så godt i Danmark. Det sagde Brøndby-spilleren Kamil Wilczek, da han søndag var på besøg i den Polske Faglige Klub i Byggefagenes Samvirke. Et halvt hundrede polske kolleger og deres familier var mødt op i klubben for at høre Kamil Wilczek fortælle om sit liv som professionel fodboldspiller på e Superligahold som Brøndby.

- Jeg er medlem af Spillerforeningen, der er fagforening for de professionelle fodboldspillere. De støtter os spillere og repræsenteret os i sager over for vores arbejdsgivere, fortalte han i en samtale med Robert Olejnik, talsmand for den faglige polske klub.

- Det er vigtigt, at vi holder sammen på arbejdspladsen. Uden det sammenhold, er det svært at opnå gode resultater, uddybede han.

Den polske faglige klub samler fagligt organiserede inden for byggefagene og andre brancher. På møderne i klubben tages en række emner op, som man som tilrejsende polsk arbejder har i hverdagen. Det kan være alt lige fra at få en bankkonto, et personnummer og til kulturelle og faglige spørgsmål, for eksempel med sprog og sikkerhed på arbejdspladsen eksempelvis.

Byggefagenes Samvirke udgiver også et polsk-sproget uddelingsblad, Kolega, som udsendes til primært byggepladser. (mbp)

Byggefagenes Samvirke København | Lygten 10 | København N 2200 | 35 83 24 22 | post@bygsam.dk