Udtalelse: Kræv fred, forsoning og menneskelighed

6. nov 2023 | Nyheder | Politik og samfund | Inter­na­tionalt | Debat og kom­men­tar
Forretningsudvalget i Byggefagenes Samvirke har vedtaget følgende udtalelse.

Danmark var i gamle dage kendt som en fredselskende nation med sin fredelige indstilling og humanitære bidrag til en bedre verden. Det er hospitalsskibet Jutlandia er et smukt eksempel på. Ligesom Danmark skal være førende i den grønne omstilling, skal vi igen være førende i fred og konfliktløsning. Vi skal igen være kendt og elsket som den lille, stærke fredselskende nation med en stor forestillingsevne.

Derfor kræver vi i Byggefagenes Samvirke, at vores regering stopper med at sende soldater og våben til krigsførende nationer og i stedet koncentrerer sig om at yde humanitær hjælp til de krigshærgede og terrorramte områder. Vi vælger freden. Og vi opfordrer alle til at gå sammen om at skabe en verden, hvor fred og harmoni råder.

Byggefagenes Samvirke mener, at Danmark bør forblive neutral i internationale konflikter. Vi skal turde sige, at vi tror på, at der er behov for fred. Vi opfordrer vores regering til ikke at deltage militært i konflikter ved at sende soldater og våben. I stedet bør vi fokusere på at yde humanitær bistand. Fordi vi vælger freden frem for alt.

Krig, vold og terror er vores fælles fjender. De hærger vores verden, og der er konflikter alt for mange steder i verden. Børn, kvinder og mænd, mister deres liv eller bliver lemlæstet på grund af forskelle i religioner, penge eller politik. Det rammer altid det arbejdende folk. Arbejderklassen.

Spørgsmålet, vi bør stille os selv, er, hvad der er sket med vores medmenneskelighed. Er vi blevet til stumme tilskuere, der passivt accepterer de herskende ønsker om krig for at bevare deres magt?

Det er på tide, at vi vender tilbage til vores forestillingsevne. Begynder at drømme om en fredelig verden. Hvis vi ikke tror, det nytter, hvordan kan vi så nogensinde opnå fred? Kan vi - tør vi - overhovedet forestille os en verden uden krig og terror?

I Byggefagenes Samvirke tager vi ikke stilling til, hvem der har ret, eller hvem der skal komme ud af konflikter som sejrherre. Men vi er enige om, at krig, terror og folkedrab altid vil være vores fjender. Vi kræver en fredelig, grøn og harmonisk verden for alle. En verden, som vi trygt kan overlevere til vores børn og efterkommere. Vi må forstå, at fred ikke opnås gennem fysisk kamp med våben og bomber. Reel fred opnås kun ved at nedlægge våbnene.

Lad os arbejde sammen for en bedre fremtid, hvor vi kan sige med stolthed, at Danmark står for fred, forsoning og menneskelighed.

Vedtaget på Byggefagenes Samvirkes forretningsudvalgsmøde d. 6. november 2023.

Byggefagenes Samvirke København | Lygten 10 | København N 2200 | 35 83 24 22 | post@bygsam.dk