Uregistrede byggefirmaer anmeldes

1. maj 2011 | Arbejds­løs­hed
Ulovlige byggepladser i 2900 Hellerup meldes nu til politi, SKAT og Arbejdstilsynet af byggefagforeninger efter finkæmning af velhaverkvarter nord for København.

Der var ikke job til de arbejdsløse bygningshåndværkere, som onsdag den 18. maj gennemvandrede postnummerområdet 2900 Hellerup for at finde arbejde.

Til gengæld var der meget aktivitet på stilladser og i private boliger på villavejene, hvor 30 af de 46 byggepladser, som de arbejdsløse besøgte var bemandet med udenlandske håndværkere ansat i ulovligt arbejdende firmaer.

Det konkluderer næstformand i Byggefagenes Samvirke, Per Olsen, efter at have bearbejdet alle de indberetninger, som de arbejdsløse fik med hjem fra deres jobsøgningsture.

– Disse byggepladser vil nu blive anmeldt til politi, skat og arbejdstilsynet, vores erfaring med firmaer som bryder loven ved ikke at lade sig registrere i RUT registeret når der anvendes udenlandsk arbejdskraft, ofte samtidig udsætter deres ansatte for meget dårlige forhold.

Overvejende var de ansatte på de uregistrede byggepladser fra Polen, Tyskland og Litauen. Enkelte steder boede de på byggepladserne, men de andre steder blev kørt ind fra deres opholdssteder.

– Det er beskæmmende at se, at mennesker, som lever i en kommune med et af landets højeste husstandsindkomster, og gennem de sidste år har modtaget store skattelettelser, samtidig vælger at snyde samfundet for at spare penge, siger Per Olsen, der ud over at være næstformand i byggefagene også er formand for elektrikernes fagforening i København.

– Vi beder nu myndighederne om at følge op på vores anmeldelser, således at de mange overtrædelser bliver bragt i orden, siger Per Olsen. (mbp)

Byggefagenes Samvirke København | Lygten 10 | København N 2200 | 35 83 24 22 | post@bygsam.dk