Massivt elektrisk OK-nej i København

6. mar 2017 | Nyheder
Bestyrelsen hos de københavnske elektrikere afviser det indgåede industriforlig.

Selv om der er nogle gode elementer i det ok-forlig, som industriforbundene i CO Industri tidligere har indgået med Dansk Industri, var det fraværet af en indsats mod social dumping, som i dag fik bestyrelsen hos Dansk El-Forbund i København til at stemme nej til aftalen.

Det fortæller formand for afdelingen, Lars Bæk, til bygsam.dk.

Med stemmerne 15 for et nej og 1 undlader går afdelingen nu til hovedbestyrelsen, når den mødes onsdag-torsdag i denne uge og anbefaler et nej til forliget.

- Holdingen var, at det var det forhold, at der overhovedet ikke var noget, der går imod social dumping, der gjorde udfaldet, siger Lars Bæk.

Hos elektrikerforbundet har netop det spørgsmål været prioriteret helt i top blandt tillidsfolkene, senest på et landsdækkende møde i oktober sidste år. Her var ca. 400 tillidsfolk samlet og diskuterede sig frem til ønsker til overenskomsten.

Også blandt de større københavnske elektrikerklubber er der stort fokus på bekæmpelsen af social dumping, for eksempel gennem et kædeansvar. Det meddelte klubformændene i et åbent brev til forbundsforhandlerne i sidste uge.

Sidst på eftermiddagen indgik forbundet en aftale om et forlig på elektrikeroverenskomsten. Det bliver præsenteret for ledelsen af de københavnske el-folk i morgen, tirsdag. (mbp)

Byggefagenes Samvirke København | Tikøbgade 9 | København N 2200 | 41 67 70 49 | post@bygsam.dk