Elektrikerne i København efterlyser en forklaring fra Dansk Folkeparti om hvorfor de svigter deres valgløfte om en social protokol mod løndumping.
"Det er med stor forundring, at vi kan se, at I har besluttet jer for at stemme imod et forslag i Folketinget om at få indføjet en social protokol i EU-traktaten", skriver formand for de københavnske elektrikere, Lars Bæk, efter at fagforeningens bestyrelse idag har drøftet sagen om et forslag i Folketinget.
Bestyrelsen tilslutter sig det åbne brev, som formand for Byggefagenes Samvirke, John Ekebjærg-Jakobsen, udsendte i sidste uge. Lars Bæk fortsætter:
"At få taget fat på den lange og helt sikkert besværlige vej gennem EU’s paragrafjungle for at sikre et bedre værn mod social dumping, har vi ønsket os, siden døren blev slået op til det indre markeds fri bevægelighed.
Ikke fordi vi er imod, at folk flytter sig efter, hvor arbejdet er. Men fordi vi vil have sikkerhed for, at vores ok-forhold og lønninger ikke bliver undergravet af arbejdsgivere, som spiller underbetalte kolleger fra udlandet ud mod vores arbejdsvilkår her i landet.
Det kunne I have hjulpet os med, ved at stemme for det forslag, som den europæiske fagbevægelse har stillet, nemlig indførelse af social protokol som betyder, at det er landenes arbejdsmarkedsregler, der skal gælde, når der kommer tilrejsende kolleger hertil.
I fik chancen, da forslag B 18 kom op i Folketinget. Men det stemmer I nu ned. Ikke bare er det dybt skammeligt, at vi må se denne mulighed for at komme i gang med arbejdet, slippe os af hænde. Det viser også, at da I til EU-parlamentsvalget i 2014 lovede, at en ’social protokol’ er jeres hjertebarn, så er I alligevel ikke mere hjertelige, end at I stemmer imod, når lejlighed byder sig.
Vi deler med kollegerne i Byggefagenes Samvirke den forundring, som samvirkets formand har udtrykt i et åbent brev til jeres EU-ordfører, og vi må ærligt fortælle vores medlemmer ude på byggepladserne, at jeres ord kun holdt til valget var overstået."