Praktikpladsindsats undergraves af vikarkonkurrence

Yderligere kommentarer fra Per Olsen på mobil: 40 45 63 69. E-mail: pgo@def.dk

PRESSEMEDDELELSE: Dansk Industri vil skaffe flere praktikpladser. Held og lykke, siger samvirkeformand, men gør også op med social dumping og vikarkonkurrence - det undergraver nemlig praktikindsatsen.

BS

Byggefagenes Samvirke

100%

Dansk Industri vil skaffe flere praktikpladser. Men unge vælger blandt andet en uddannelse som faglært håndværker fra, fordi et langt arbejdsliv sker i konkurrence med vikarer og udenlandsk arbejdskraft på fagets mindsteløn.

Dansk Industri vil skaffe flere praktikpladser, fordi der er brug for dygtige faglærte. Dansk Industri og direktør Karsten Dybvad sætter i første omgang ind, hvor industrien mangler flere dygtige hænder.

- Jeg ønsker DI alt mulig held og lykke med denne opgave, siger formand for Byggefagenes Samvirke, Per Olsen.

Muligheder i livet

- Jeg er overbevist om, at kloge unge mennesker søger ind på uddannelser, som de tror giver flest muligheder i livet. Jeg lytter mig desværre til, at unge mennesker vælger en faglært uddannelse fra, fordi der er alt for meget negativ omtale af vilkårene for faglærte lønmodtagere:

’Hvorfor stå i lære i fire år på en lille lærlingeløn, for efterfølgende som udlært svend at skulle slås med vikarer og udenlandsk arbejdskraft, om hvem der kan tilbyde sin arbejdskraft billigst’?

- Jeg oplever et arbejdsmarked, hvor arbejdsgiverne tager færre lærlinge. Blandt andet fordi det er meget nemmere at hyre vikarer eller billig udenlandsk arbejdskraft ind i virksomheden for at sikre arbejdskraft.

- Og jeg oplever et skred i flere og flere virksomhederes opfattelse af forpligtigelse til at tage lærlinge, og så ønsket om en maximal indtjening og bundlinje.

Gode job og god løn

- Jeg vil godt opfordre Karsten Dybvad og Dansk Industri til at overveje, om det ikke er på høje tid at revurdere modstanden imod indførelse af kædeansvar i overenskomsterne.

- Unge mennesker vil naturligvis søge hen, hvor der er gode job og lønninger. Derfor er det på høje tid, at arbejdsmarkeds parter bredt sikre danske arbejdspladser imod en stadig stigende social dumpning.