Arbejdsmiljø på metroen kigges efter

8. dec 2015 | Nyheder | Sikker­hed og miljø
Efter et møde mandag med Metroselskabet følges der op på beretningerne om, at Arbejdstilsynet føres bag lyset.

- Der har været en positiv drøftelse af kontrollen af arbejdsmiljøet på metrobyggeriet, siger formand for Byggefagenes Samvirke Per Olsen, der mandag sammen med formand for Byggefagenes Sikkerhedspatrulje, Freddy Ridderhaugen, deltog i et møde med plan- og arbejdsmarkedsdirektør i Metroselskabet Louise Høst.

Louise Høst, plan- og arbejdsmarkedsdirektør i Metroselskabet.

Formålet var at drøfte historierne om, at Arbejdstilsynet bliver ført bag lyste på metroen. Disse beretninger er kommet frem fra deltagere i de kurser, som Byggefagenes Samvirke afholder for udenlandske kolleger på job i Danmark. På kurserne gennemgås faglige og arbejdsmiljømæssige forhold i 'den danske model'.

På den baggrund skrev Per Olsen til Metroselskabets ledelse, og det var denne henvendelse, der førte til mødet mandag den 7. december.

Byggefagenes Samvirke har lovet at kontakte de udenlandske kolleger, der på byggefags kurserne har omtalt, at arbejdstilsynet bliver ført bag lyset på metro-byggeriet, og mere præcist beskrive i hvilket omfang det måtte finde sted.

- Vi er enige om, at vi skal have afdækket omfanget i historierne fra de udenlandske kollegaer, om at farligt arbejde skjules for Arbejdstilsynet. Og vi er også enige om, at denne afdækning efterfølgende skal føre til konkret handling, hvis de udtalte tilfælde af snyd præciseres og stedbestemmes.

Mødet med metroselskabet har endvidere ført til en aftale om, at formanden for Byggefagenes Sikkerhedspatrulje, Freddy Ridderhaugen, og Per Olsen sammen med Metroselskabet og Copenhagen Metro Team (CMT) tages på en fælles rundvisning under jorden i næste uge. (mbp)

Byggefagenes Samvirke København | Tikøbgade 9 | København N 2200 | 41 67 70 49 | post@bygsam.dk