El-lærlinge strømmer i fagforeningen

17. jan 2019 | Nyheder | Orga­ni­sering | Ungdom og lær­linge
Der er sket et stort opsving i antallet af nye medlemmer i el-forbundet. Især har en målrettet indsats over for lærlingene givet bonus.

Arkivfoto.

Der kommer stadig flere medlemmer i elektrikernes fagforeninger. Det viser den seneste opgørelse, der dækker 2018, skriver Dansk El-Forbund i en pressemeddelelse.

Den samlede opgørelse for 2018 viser en afgang på i alt 570 medlemmer, mens tilgangen var på 1.781 personer, og her var det især blandt lærlingene, at der er sket indmeldelser.

Den seneste medlemsfremgang fortsætter en god stime for forbundet. I 2017 voksede medlemstallet med 1.152 personer. Og i 2018 kom der 1.211 medlemmer.

I el-forbundet siger Susanne Vestergaard Jepsen, at de organiseringsredskaber, man har gode erfaringer med, drejer sig om at opsøge lærlingene direkte. Både på grundforløbet og lige inden de bliver udlært.

- Det handler meget om entusiasme og engagement, når man fortæller om fagforeningen. Det smitter af, siger Susanne Vestergaard Jepsen til bygsam.dk.

- Tidligere har der været fokuseret på, hvad fagforeningen kunne tilbyde af hjælp med lønsedler, forsikringer osv. Men det er ikke det, de unge vil høre om, når vi besøger dem. Vi bruger heller ikke tid på at fortælle om, hvad de gule ikke kan, men fortæller i stedet om, hvorfor det er vigtigt at stå stærkt, hvis man skal opnå noget.

- Det gælder om at stå mange på den ene side over for mester ved forhandlingsbordet. Også hvis det bare drejer sig om at få for eksempel et køleskab til skurvognen. Det forstår folk, og vi oplever ofte, at folk spørger: Kan vi blive medlemmer her og nu?

Fra forbundet side besøger man alle skolerne i hele landet, og det sker i samarbejde med lokalafdelingerne. (mbp)

Byggefagenes Samvirke København | Lygten 10 | København N 2200 | 35 83 24 22 | post@bygsam.dk