Faglig forundring om dagpenge breder sig

Byggefagene efterlyser også handling fra regeringen i sagen om de mange tusinder, der falder ud af dagpengesystemet og undrer sig over, at man ikke tager aktion nu, men vil vente til efter et valg og en kommission, siger byggefagsformand.

Byggefagsformand opfordrer – på linje med en række andre fag – til, at regeringen besinder sig og tager dagpengesituationen op til fornyet overvejelse straks.

BS

Byggefagenes Samvirke

100%

Statsminister Helle Thonings-Schmidts sommermelding i forrige weekend om fortsat at sidde på hænderne i dagpengesagen og ikke røre en finger for at hjælpe de tusindvis af arbejdsløse, som allerede har eller står til at miste dagpengeretten har skabt panderynker, målløshed og frustration i fagbevægelsen og mange kommuner.

Det gælder også i Byggefagenes Samvirke, hvor formand Per Olsen sender en kraftig opfordring til regeringen om at komme til fornuft.

- Denne politiske gøgeunge, som den tidligere borgerlige regering sammen med Dansk Folkeparti har efterladt i regeringens rede, har alt for længe få lov at vokse sig stor. Og når statsministeren nu har signaleret, at der ikke sker noget i denne ulykkelige sag før efter et valg og en kommissionsrapport, så vokser gøgeunge endnu mere og skubber yderligere tusinder ud af reden. Det er skammeligt og dybt frustrerende, siger Per Olsen.

Han deler dermed den frustration, som fagforeningsformænd og fagligt aktive de seneste dage i en lind strøm har givet udtryk for.

- Al snak fra den radikale leder Margrethe Vestager om, at det eneste rigtige er at skaffe folk et arbejde, er bragesnak – for hvis jobbene var der, så er folkene der. Men der mangler arbejdspladser, og det afhjælper besværgelser fra Vestager ikke.

- Hvis regeringen ikke kan blive politisk enige om at stoppe dette vanvid straks, men insisterer på at hænger deres politisk vilje op på en kommissionsrapport om to år, alt mens menneskelige skæbner tapløb ud af a-kassesystemet og fagforeningerne, så må de i det mindste kunne forstå, at de bliver nødt til nu at suspendere de forringelser, der ifølge a-kasserne truer med at sende op mod 60.000 mennesker ud uden forsørgelse indtil da, siger Per Olsen.

I Byggefagenes Samvirke bliver situationen inden for byggeriet taget op til nærmere debat på mødet i forretningsudvalget i begyndelsen af september. (mbp)