Jagtvej-blokade førte til OK-forhandlinger

25. jan 2018 | Nyheder | Faglig konflikt
Omkring 100 vagter mødte torsdag morgen op til byggefagforeningernes blokade af en litauisk bemandet byggeplads. Nu er OK-løst firma ude af pladsen.

I det tidlige morgenmørke samledes 0mkrig 100 byggefolk til blokade af pladsen Jagtvej 111 på Nørrebro for at understrege, at man ikke ville acceptere underbetaling af litauiske byggefolk.

På den blokerede byggeplads, som har haft et ikke-overenskomstdækket litauiske firma gående på en renoveringsbyggeplads på Jagtvej 111 på Nørrebro, er dette firma ikke længere på pladsen. Det kunne forhandler for de aktionerende, Carsten Bandsholm Hansen, efter møde med byggeledelsen torsdag morgen, oplyse fra ladet af en stilladsbil til de protesterende. Tilbage står nye forhandlinger fredag om overenskomstdækningen af det resterende arbejde.

Blokaden og sympatikonflikten torsdag morgen var blevet indkaldt efter de fagretlige regler i tirsdags og havde trukket omkring 100 byggefolk fra alle fagene i Byggefagenes Samvirke til en protest mod den underbetaling, der fandt sted af de litauiske arbejdere.

Næstformand i samvirket, Claus Westergreen, der også er formand for 3F Bygge, Jord og Miljø, sagde til de fremmødte, at denne aktion ikke var vendt mod de udenlandske kolleger.

- Vi har siden østudvidelsen (af EU, red.) og åbningen af det indre marked hele tiden sagt, at folk er velkomne, men på lige vilkår. De kommer her, fordi selv den lave løn de får her, er bedre end den, de får derhjemme. Mange danske byggefolk har gennem tiden selv været udenlands, når det var nødvendigt, sagde han.

Byggeopgaven er renovering af en større bygning i baggården til Jagtvej 111, som angiveligt er tænkt som ungdomsboliger. (mbp)

Byggefagenes Samvirke København | Tikøbgade 9 | København N 2200 | 41 67 70 49 | post@bygsam.dk