Metroselskabet inviterer samvirket til møde om AT-kontrol

4. dec 2015 | Nyheder | Sikker­hed og miljø
En henvendelse fra Byggefagenes Samvirke følges nu op af invitation fra Metroselskabet til møde om arbejdsmiljøforhold på metrobyggepladser.

Kom gerne til et hurtigt møde, så vi kan få talt om tingene. Det var reaktionen fra plan- og arbejdsmarkedsdirektør Louise Høst, som kort efter at formanden for Byggefagenes Samvirke, Per Olsen, torsdag havde sendt et brev til Metroselskabets bestyrelse og direktion, kontaktede ham og inviterede til en drøftelse.

Anledningen til formandsbrevet var, at udenlandske kolleger, der har deltaget i introduktionskurser, som samvirket afholder om det danske arbejdsmarkeds faglige og arbejdsmiljøforhold, i flere tilfælde har kunnet berette om egne oplevelser, hvor arbejdssteder og arbejdsopgaver er blevet indstillet og lukket, inden der kom besøg af Arbejdstilsynet.

Det førte til, at Per Olsen torsdag sendte et brev til Metroselskabets ledelse for at gøre opmærksom på disse oplevelser, som kursusdeltagerne havde berettet om. I brevet skrev han blandt andet:

"Når punktet om reglerne for eksempelvis tunge løft bliver gennemgået, har reaktionen fra adskillige af kursisterne været stor undren, fordi de oplever anderledes forhold på Metrobyggeriet og at reglerne i arbejdsmiljøloven, bliver overtrådt dagligt.

Deltagerne kan ligeledes berette om, hvordan de gentagne gange oplever, at når Arbejdstilsynet kommer på besøg, så bliver arbejdsområder pludselig lukket og afspærret, arbejdsopgaver indstilles, og folk flyttes til andre områder, inden AT når frem. Det har ikke mindst været tilfældet i situationer, hvor der blev udført farligt arbejde. Det er kursisternes oplevelse, at Arbejdstilsynet i de situationer aldrig bliver introduceret til de faktiske forhold, som kollegerne udsættes for."

Per Olsen skriver afslutningsvis, at han stiller sig til rådighed med formidling af oplevelserne fra kursisterne.

Det har nu ført til, at der afholdes møde mandag den 7. december. (mbp)

Byggefagenes Samvirke København | Tikøbgade 9 | København N 2200 | 41 67 70 49 | post@bygsam.dk