Stop corona – også i byggeskuret

20. mar 2020 | Nyheder | Sikker­hed og miljø
Utryghed om virusbeskyttelse på byggepladser breder sig og fører til arbejdsnedlæggelser.

På den store byggeplads ved Odense Universitetshospital gik byggefolkene i skuret forleden dag, da de ikke var trygge ved sikkerhedssituationen som følge af coronasmittefare.

Den utryghed oplevede formand for Byggefagenes Samvirkes miljøudvalg, Freddy Ridderhaugen, også, da han onsdag blev tilkaldt til en større byggesag på Admiral Hotel i København.

- Folk var ikke sikre på, hvad det faktisk er, man må og hvad der skal gøres. Der mangler information og viden om, hvad regler og rettigheder er, siger Freddy Ridderhaugen til bygsam.dk.

Skriftlig instruktion

Han har derfor udarbejdet et ’notat’, som man kan bruge i det daglige arbejdsmiljøarbejde, som kollegerne skal følge.

- Principperne i sikkerhedsarbejdet på en byggeplads er, at der fra byggeledelsen skal gives en klar skriftlig instruktion om, hvordan arbejdet skal udføres konkret og helt specifik på den enkelte arbejdsplads, siger Freddy Ridderhaugen.

Liv, ære og velfærd

Det er altså ikke nok, at en byggeledelse blot henviser til myndighedernes generelle retningslinjer og fortæller, at dem kan man selv finde på diverse hjemmesider.

- Det er en helt uforudset situation, mange mennesker står i nu. Det gælder også på byggepladserne. Derfor er det vigtigt, at kollegerne og arbejdsmiljørepræsentanterne forstår, hvad der er regler og rettigheder.

Freddy Ridderhaugen henviser til princippet om, at hvis ’liv, ære og velfærd’ sættes på spil, er det ikke et brud på reglerne at stoppe arbejdet. Det må heller ikke føre til fyringer hvis begrundelsen er, at man bruger denne bestemmelse. (mbp)

Læs mere, klik her

Byggefagenes Samvirke København | Lygten 10 | København N 2200 | 35 83 24 22 | post@bygsam.dk